ZMAL

ZMAL

Van begin mei tot eind augustus worden de zeer populaire ZMAL’s georganiseerd. ZMAL staat voor Zomerse MaandagAvondLoop en deze loopjes zijn ontstaan net nadat de vereniging opgericht is in 2010.

Hoe het begon
Destijds werd er nog maar op 2 momenten in de week training gegeven en de leden hadden zin om veel vaker met elkaar te lopen. Zo ontstond het idee om op maandagavond steeds bij een andere LOPER thuis af te spreken om daar een rondje door zijn of haar omgeving te rennen. Nicole Derksen beet het spits destijds af met een prachtige ronde over de Eltenberg. Dit is nog steeds elk jaar een zeer geliefde ZMAL!

Hoe het nu gaat
Inmiddels zijn de ZMAL’s een begrip binnen DE LOPER. De organisatie is al jaren in de zeer kundige handen van Monique Vos. Als de winter op zijn laatste benen loopt, start zij met een inventarisatie onder onze leden en ieder jaar weer stroomt de ZMAL-kalender weer moeiteloos vol. Even zo leuk als het samen lopen in een vaak verrassend mooie omgeving, is de nazit. Soms bij een van de leden thuis en anders ergens in het bos, een boomgaard, een weiland… noem het maar op, wij hebben er met z’n allen gezeten! Onder het genot van iets lekkers te drinken en steeds meer uit de hand lopende culinaire uitspattingen wordt zo’n maandagavond dan sfeervol afgesloten.

Ook voor niet-leden
Ken jij hardlopers in jouw omgeving die nog niet weten hoe gezellig DE LOPER is of ben je geen lid maar wil je dit een keer meemaken? Wees welkom! De ZMAL’s zijn voor iedereen toegankelijk. Een mooie kans om vrijblijvend de sfeer te proeven van onze gezellige vereniging.

ZMAL 2023
Vanaf maandag 15 mei t/m maandag 28 augustus werd er elke week een ZMAL gehouden. We kijken terug op een fantastisch ZMAL-seizoen: op naar 2024!