Agenda

Agenda

Naast de trainingen organiseren we voor leden en niet-leden verschillende evenementen. Bij verschillende loopjes (hardloopwedstrijden/trailruns) zijn we aanwezig. We gaan er dan samen naartoe en regelen bijvoorbeeld een omkleedlocatie, warming-up of gezellig hapje/drankje na afloop.

Komende evenementen
DeLOPERsdag: 7 oktober
Op 7 oktober organiseren we alweer de 3e editie van DE LOPERsdag. Het evenement waarbij we onze club vieren met leuke en leerzame workshops en veel gezelligheid!
Heb je je nog niet aangemeld? Vanwege de organisatie ontvangen we je aanmelding graag voor 28 september aanstaande. Stuur een mail naar ledenadministratie@ikbendeloper.nl

7 fantastische workshops staan voor je klaar:

– Versterk je core met Marije Dokter
Hoi! Ik ben Marije Dokter: personal trainer, leefstijl coach en bootcamp trainer met liefde voor de buitensport. Echt heerlijk vind ik dat, trainen in de buitenlucht en gebruikmaken van de omgeving voor kracht en cardio oefeningen. Ook ben ik eigenaresse van Bootcamp Doetinchem en met onze lessen zijn we voornamelijk te vinden in het Kruisbergse bos in Doetinchem, sporten in een mooie natuurlijke omgeving.

Op DE LOPERdag kom ik een workshop functionele kracht en core training verzorgen. Tijdens deze workshop wil ik jullie goede kracht en core oefeningen aanleren die een goede aanvulling zijn op het hardlopen. Hopelijk zie ik jullie op zaterdag 7 oktober!

– Yoga met Margot Drummen
Mijn naam is Margot Drummen en in 2014 heb ik MOVED BY MD opgericht. Als kind had ik al veel energie. En ik vind het fijn dat ik deze op een positieve manier kan delen binnen het vak dat ik gekozen heb.

In mijn yoga workshop leer je de basisbeginselen van (vinyasa) yoga: een dynamische, actieve vorm van yoga, waarin er aandacht is voor de adem, flexibiliteit, mobiliteit, kracht en een gezonde mindset. Ik besteed aandacht aan houdingen die effectief zijn in combinatie met het lopen. Ook geef ik tips over hoe je yoga zowel voor, tussen of na je training zou kunnen toepassen om hier voordeel uit te halen tijdens het lopen. Er zijn ontzettend veel voordelen voor jou als loper om yoga in je routine te brengen. Wil je hier kennis mee maken of er weer eens extra aandacht aan besteden, schrijf je dan in!  

Momenteel geef ik les als sporttrainer en yoga docent aan diverse richtingen binnen ArtEZ hogeschool voor Kunsten in Arnhem. Ook ben ik werkzaam voor diverse sport- en yoga centra in Nederland. Daarnaast werk ik als professional danseres en performer. Om meer over mij te weten te komen kan je gerust een kijkje nemen op www.movedbymd.nl.  Ik zie je graag tijdens de workshop!

– Trainen op hartslag- en/of snelheidzones met Gert-Jan Wassink
Onlangs zijn wij een nieuwe weg ingegaan met een daarbij behorende methodiek. Zo zijn jullie al flink bezig met het trainen op hartslag- en of snelheidszones. Uiteraard kunnen we hier nog in het kort op ingaan tijdens DE LOPERdag en ben ik er voor jullie om prangende vragen te beantwoorden.

Met deze nieuwe weg en het trainen op zones benadrukken we de juiste fysiologische systemen, zodat jullie op een verantwoorde manier kunnen hardlopen. Naast het fysiologisch goed trainen is het ook noodzakelijk om over juiste hardlooptechniek en loopvaardigheden te beschikken. Hiervoor gebruiken wij eigenschappen die je als hardloper moet ontwikkelen, ook wel trainbare eigenschappen genoemd. Tijdens DE LOPERdag ga ik verder in op deze trainbare eigenschappen en neem ik jullie mee in de gedachtengang hierachter. Daarnaast gaan we in op de technieken die hardlopers kunnen toepassen op deze trainbare eigenschappen te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit jullie allemaal weer te zien. Groeten Gert-Jan Wassink.

– Blessures voorkomen
De meest voorkomende blessures bij hardlopers zijn goed te voorkomen en verhelpen met goede training van de heup en rompstabiliteit. Tijdens deze clinic bespreken fysiotherapeut Bram Derks en sportinstructeur Niels van Laethum kort de theorie. En gaan zij vooral actief met je aan de slag met een intensieve work-out. Aan het eind van de clinic heb je een goede indruk van het belang van deze training, maar ook een trainingsprogramma om zelf thuis mee aan de slag te kunnen.

– De geheimen van het Oost Afrikaans hardlopen
Duik in de diepte van het Oost Afrikaanse succes in het hardlopen. Misschien wel het meest wijdverspreide sportsucces over de hele wereld.

Tijdens deze masterclass duiken we dieper in op de verschillende vooroordelen die bestaan over het succes van veel Oost Afrikaanse hardlopers. De inhoud van deze masterclass komt voort uit mijn eigen antropologische onderzoek over het succes van de Keniaanse atleet en de vele ervaringen met Oost Afrikaanse atleten overal op de wereld tijdens de races en trainingen.

– Looptechniek, coördinatie en een snelle 800 meter met Danaïd Prinsen
Mijn naam is Danaïd Prinsen en ik ben zelf nog fanatiek hardloopster. Tijdens DE LOPERdag neem ik jullie in mijn clinic mee in een stukje looptechniek en coördinatie. Aan de hand hiervan zetten we de juiste spanning op het lijf om vanuit die techniek meer snelheid te kunnen creëren. Natuurlijk gaan we dit ook even testen op een afsluitende 800 meter in tweetallen. Beide lopen jullie dus 400 meter en we gaan proberen om bij mijn tijd in de buurt te komen 😉. Ik kijk er naar uit om jullie 7 oktober te zien!

– Running blind
De clinic wordt gegeven door een ervaren buddy (trainer) en een hardloper met een visuele beperking. Je ervaart hoe het is om hard te lopen als je niet of weinig ziet of een hardloper begeleidt. We starten met een korte uitleg en de ervaringen van een loper die zelf slecht ziet. Daarna loop je in tweetallen een kort circuit met obstakels, de ene loper met een simulatiebril waardoor je weinig ziet, de andere loper als begeleider. Wil je meer weten? Kijk eens op www.runningblind.nl.

Naast alle leuke workshops is dit natuurlijk ook bij uitstek een dag om LOPERs van andere locaties te ontmoeten en met elkaar te praten over jouw grote passie; hardlopen! 

Waar: ARGO Doetinchem
Wanneer: 7 oktober 2023
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Kosten: € 10,00 (wordt geïncasseerd na inschrijving)

Terugkerende evenementen
ZomerseMaandagAvondLoop
ZMAL is onze ZomerseMaandagAvondLoop. Tussen mei en september worden er regelmatig op maandagen door Lopers leuke routes uitgezet, verspreid over alle locaties waarvan de reguliere trainingen starten. Kom jij ook? Klik op de button hieronder voor meer informatie.

Donderse Donderdagen
Op donderdagen in augustus organiseren trainers heuveltrainingen. Echte kuitenbijters in mooie natuur. Lees meer bij de button Donderse Donderdagen.

Trailrunkalender
Onder ons Lopers zitten een aantal fanatieke trailrunners. Willem is er één van. Hij heeft de trailrun kalender opgesteld. Loop jij ook mee?

Tal van leuke loopjes, trainingen, ZMAL’s, Donderse Donderdagen, de LOPERSdag, LOPERSestafette en veel meer: wat een gezelligheid, samen met elkaar, buiten de reguliere trainingen om. Geniet mee met de foto’s hieronder.

Alternatieve Montferlandrun
In 2022 ging de Montferlandrun helaas niet door maar hebben we onze eigen Montferlandrun gelopen. Geen wedstrijd maar gewoon een lekkere duurloop van 15, 7.5 en 5 km.
Etentje vrijwilligers
Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers, hoe groot hun bijdrage ook is. De Lief & Leed commissie, de kledingcommissie, PR: ze werden allemaal in het zonnetje gezet en genoten van een pannenkoek bij 't Pannekoekhuis Schaarsbergen.
Previous
Next