Looptrainersdag

Looptrainersdag

Dé training voor trainers door de Atletiekunie
De Looptrainersdag is hét loopevenement voor alle hardlooptrainers van Nederland. Het belangrijkste ingrediënt van de dag is het opdoen van nieuwe kennis en inspiratie zodat de trainingsgroepen weer verrast worden met nieuwe inzichten en trainingsvormen. Ook DE LOPER-trainers doen hier graag aan mee.

Terugblik Looptrainersdag 2022
Sterke trainers, sterke clubs. Dit was het motto van de 26ste Looptrainersdag op zaterdag 5 november op Papendal. Het was dan ook geweldig om te zien dat onze trainers in grote getalen aanwezig waren bij deze dag! Ze werden welkom geheten door Mark Tuitert die een zeer inspirerend verhaal vertelde over motivatie, balans en presteren. Daarna waren er een keur aan interessante workshops om te volgen op het gebied van techniek, trail, slaap, coordinatie. Vooral de workshop van voormalig topatleet Dennis Licht maakte indruk. ‘Veelzijdig lopen voor hardlooptrainers’.
Veel oefenvormen voor warming-up en de loopscholing waarbij nadruk ook lag op kracht, coördinatie en mobiliteit. Een leerzame en intensieve workshop!

Enthousiast schoven de trainers eind van de middag aan voor een lekkere pannenkoek bij  ‘t Pannekoekhuis. Daar kregen ze ook de nieuwe trainerskleding uitgereikt. Diepe buiging voor de kledingcommissie die hier met veel toewijding aan gewerkt heeft. 

Al met al een leerzame dag met een gezellige en lekkere afsluiting. Het bleef nog lang onrustig in Schaarsbergen:-)