Enthousiaste LOPER Joop Lemmens vertelt…

Vertel eerst in het kort iets over jezelf (leeftijd, beroep, getrouwd, kinderen e.d.)

Mijn naam is Joop Lemmens, 59 jaar, getrouwd, twee uitwonende dochters. Mijn beroep is nu nog hypotheekadviseur. Ik onderzoek nieuwe mogelijkheden binnen credit management. Dus als je nog iets interessants weet?

Hoe lang loop je al hard?

Ik weet eigenlijk niet hoe lang ik al hard loop. Ik schat een jaar of 10. De tijd gaat snel.

Waarom ben je gaan hardlopen?
Volgens mij ging dat stapje voor stapje. Naast squash begon het voorzichtig als volledige beginneling in de buurt richting Lent. De spoorlijn was al ver. Daarna ging ik met een loopmaatje wekelijks naar de Rozendaalse heide. Die rondjes werden steeds langer. We liepen vooraf rustige eenzijdige rondjes.

Hoe ben je in aanraking gekomen met DE LOPER?

Ik raakte geblesseerd. Dat gebeurde anders nóóit. Na de blessure kwam het lopen niet echt op gang. Uit betrouwbare bron hoorde ik van het bestaan van “Run to the start”. Ik zocht een uitdagend terrein om mij voor te bereiden voor de Zevenheuvelenloop. Die omgeving werd de locatie Cranevelt in Arnhem, via DE LOPER. Als ik in het begin een heuvel zag, ging mijn hartslag al fors omhoog. Ik wilde het toch volhouden en zo werd dit een van de mooiste hardloopgebieden waar ik lekker kan lopen.

Sinds wanneer ben je lid?
Ik heb echt geen idee sinds wanneer ik lid ben? Jaartje of 6? Wie kan me helpen aan de waarheid?

Hoe vaak in de week train je en op welke locatie?
Ik train drie keer per week. Samen met een loopmaatje. Op zondag ga ik zo veel mogelijk met de groep trainen bij Cranevelt in Arnhem. Op dinsdag lopen we in het kader van de uitwisseling bij Running Elst en op donderdag trainen we bij de Omnibus, Arnhem.

Hoe ervaar je de trainingen?
Trainingen zijn een welkome afwisseling van de dag. Je kunt je hoofd net zo veel leegmaken als je zelf wilt. Lopen met een loopmaatje stimuleert ook om te gaan. Lopen in een groep is gezellig en binnen een groep zijn er altijd wel mensen waar je een uitdaging mee aan kunt gaan.
Ik heb ook gemerkt dat ik beter kan lopen zodra ik ook iets doe met de instructies. Rechtop lopen, kniehef, arminzet, ademhaling, etc. Alles telt mee om beter te lopen. Het helpt. Tot nu toe heb ik mijn loopniveau gelijk kunnen houden en af en toe lukt het zelfs om nog wat te pieken.

Wat vind je leuk van hardlopen in groepsverband?

Bij de vorige vraag heb ik al verklapt wat ik vind van lopen in groepsverband. De drie trainingen per week zijn dan ook in groepsverband. Af en toe, als we ons op een run voorbereiden, dan train ik samen met mijn maatje.

Doe je ook mee aan wedstrijden?
Ja. Ik noem het geen wedstrijden maar runs. Ik het is meer een wedstrijd met mezelf. Als ik er maar plezier aan beleef. Ik loop niet te veel runs en kies het liefste wat aparte runs uit.

Heb je naast het hardlopen nog andere hobby’s?

Naast hardlopen heb ik geen noemenswaardige hobby’s. Ik heb eerder wat bestuurswerk gedaan, daarna mantelzorg. Sinds kort heb ik wat meer ruimte voor iets extra’s.

Lees de verhalen van andere LOPERs van onze vereniging:
ga naar DE VERENIGING -> ONZE LOPERS