Doel van de vereniging
DE LOPER is eind 2010 opgericht om een groep, meest recreatieve, hardlopers een wat formelere status te geven. Het belangrijkste doel van vereniging DE LOPER is om zowel de beginnende als de meer gevorderde recreatieve hardlopers, maar ook wedstrijdlopers, de gelegenheid te bieden om op regelmatige basis te trainen. We trainen op verschillende tijdstippen en plaatsen in groepsverband onder begeleiding van deskundige, gediplomeerde trainers.

De trainingen…
Wij vinden het belangrijk dat een hardloper van elk niveau zich bij de vereniging thuis voelt en zich gezien en begeleid voelt door de trainer. De vereniging faciliteert dit door trainingen aan te bieden in niet te grote groepen. Bij grotere groepen zetten we een extra trainer in, waardoor we de groep opsplitsten. Ook kunnen we een extra trainingsmogelijkheid  inlassen, om zo te ‘bewaken’ dat de lopers zich naar behoefte kunnen verdelen over de aangeboden trainingsdagen en -tijden.

…en meer
Gezelligheid en eenvoud vinden we, naast het geven van gevarieerde, deskundige trainingen, belangrijk. De loopgroepen starten als regel vanaf een vaste locatie. Na afloop is er gelegenheid onder het genot van koffie en/of thee nog even bij elkaar te zitten op kosten van de vereniging. De leden organiseren ook (vrijblijvende) activiteiten om de onderlinge saamhorigheid te versterken. Denk hier aan het jaarlijkse LOPERfeest, (trainings)weekenden, gezamenlijke deelname aan (meerdaagse) hardloopwedstrijden. We stimuleren de leden van de vereniging om deel te nemen aan wedstrijden, echter de keuze hierin is uiteraard vrij. De vereniging verzorgt bij goed bezochte hardloopevenementen een eigen ontvangstlocatie en zorgt eventueel voor een gezamenlijke warming up.

Atletiekunie
De vereniging is aangesloten bij de Atletiekunie. Daarom worden alle leden als lid bij de Atletiekunie aangemeld. Onder de vlag van de Atletiekunie verzorgt de vereniging trajecten als Start to Run (beginners) of Run to the Start (voor bepaalde hardloopevenementen). Het voordeel hiervan is dat nieuwe hardlopers gelijk kennismaken met de vereniging en onze werkwijze.