Ik ben Nathalie Peters, 46 jaar, vrijgezel en woon in Duiven. Sinds 2008 werk ik bij Aviko in Steenderen als assistent commercieel coördinator, dat is een mooie functie-omschrijving voor manusje van alles.

Hoe lang ben je al aan het hardlopen?
Na een niet zo heel succesvolle eerste poging zo’n 25 kilo/5 jaar geleden, heb ik in februari 2015 toch de stoute hardloopschoenen maar weer aangetrokken. Inmiddels was ik die overtollige kilo’s kwijt en ‘moest’ ik iets gaan doen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met DE LOPER?
Mijn werkgever bood destijds clinics aan; de hardloopclinic werd georganiseerd door DE LOPER. Via Marianne Roelofs kwam DE LOPER weer in beeld toen ik overwoog om lid te worden van een hardloopvereniging.

Hoe vaak in de week train je en op welke locatie?
Op dit moment train ik een keer in de week bij DE LOPER. De vaste trainingslocatie is ‘s-Heerenberg op zaterdagmorgen, maar ik was ook al een keer bij de training in Arnhem op zondagmorgen, locatie ‘t Cranevelt en bij de Sterrenwacht in Zevenaar op woensdagmorgen. Maar zaterdag past mij het best en dat is lekker in het bos, dus dat is voor mij een blijvertje. Ik sluit niet uit dat ik ook nog wel op donderdagavond ga trainen in ‘s-Heerenberg, maar ik zoek nog wat motivatie om ‘s avonds de deur uit te gaan, vooral in de winter. Buiten de training om loop ik nu minimaal een keer, maar bij voorkeur twee keer in de week nog een rondje voor mezelf.

Hoe ervaar je de trainingen?
De trainingen zijn afwisselend, gezellig en leerzaam. Toen ik voor mezelf trainde zag ik het nut van een warming-up nog wel in, maar ik raffelde dat wel een beetje af en de cooling-down bestond uit een beetje uitlopen. De loopscholing is niet mijn meest favoriete onderdeel van de groepstraining, maar ik zet me er overheen onder het mom van ‘wat mot dat mot’.

Wat vind je het leuke van hardlopen in groepsverband?
Het is erg gezellig en in tegenstelling tot wat ik van tevoren dacht, is het niet erg als je wat langzamer bent. Het werkt heel motiverend en ik verleg toch mijn grenzen, terwijl ik dat zelf niet altijd deed en nu ga je toch mee!

Doe je ook mee aan wedstrijden?
Toen ik in februari 2015 weer begon, was het doel om de door mijn werkgever gesponsorde Keppelrun te lopen; één keertje, om het eens mee te maken. Daarna kwam toch de Montferlandrun in beeld en na wat kleine loopjes in de regio, heb ik dit jaar ook de Posbankloop gedaan en ook weer de Montferlandrun. Ik loop afstanden tussen 5 en 7,5 km.

Na de Safarirun in januari 2017 wordt dan de volgende, grotere loop de 10 km in Venlo op 26 maart. Als van oorsprong ‘Venloos maedje’ vind ik die wel speciaal; ik heb er dan ook veel zin in. Ik moet nog wel wat zekerder van mezelf worden bij het lopen van die afstand, maar ik heb nog een paar maanden de tijd om te trainen. En voor de toekomst gaat het dan toch nog eens een 15 km wedstrijd worden… En dat terwijl ik één keer de Keppelrun zou lopen om het eens mee te maken!

Heb je naast het hardlopen nog andere hobby’s?
Naast het hardlopen ga ik graag naar de schouwburg en dan vooral concerten, bioscoop en uit eten en af en toe een boek lezen als ik daar de rust voor vind. Verder wandel ik graag met de hond, al worden de afstanden wel korter, gezien haar leeftijd van ruim 12,5 jaar.

Tot slot
Achteraf heb ik geen idee waarom ik zo lang getwijfeld heb om lid te worden. Na de proefles in oktober ben ik blij dat ik in 2016 met de goede voornemens voor 2017 ben gestart! De timing bleek overigens perfect, want ik werd feestelijk binnengehaald als het 300e lid van DE LOPER!

Groetjes,
Nathalie