Interview met LOPER-lid Diana Lavèn

DianaEven voorstellen: ik ben Diana Lavèn, toevallig net 40 jaar geworden. Ik ben getrouwd met Jan en we hebben een zoon van 15, Kevin. We wonen in Rheden.

Ik werk in de vaste nachtdienst in een kleinschalig woonhuis voor dementerende ouderen.
Ik loop nu vijf jaar hard. Ik ben eens een keertje meegegaan met een training die ze via een fysiotherapiepraktijk hier in Rheden opgezet hadden. Ik vond het zó leuk dat ik niet meer gestopt ben…

Omdat deze groep stopte vanwege te weinig animo (raar hè!) kwam ik via mijn overbuurmeisje Wendy Verheul bij de vereniging DE LOPER terecht. Ik vond de trainingen erg leuk dus ik ben gelijk lid geworden.

Ik train 2 à 3 keer per week. Daarvan train ik op woensdagavond en heel soms op zondagochtend bij DE LOPER op locatie ’t Cranevelt in Arnhem. Daarnaast loop ik zelf nog een keer per week.

De trainingen zijn altijd gezellig en vooral ook leerzaam. De trainers motiveren je erg goed en hebben altijd tijd voor tips, vragen, etc. Het lopen in groepsverband is motiverend en gezellig. Je leert ook van elkaar door tips en ervaringen uit te wisselen. Ook erg leuk om elkaar uit te dagen!

Diana2Wedstrijden lopen vind ik erg leuk. Soms denk ik wel na de eerste km: ‘Oww… waar ben ik weer aan begonnen.’ Maar als ik dan weer over de finish kom is het toch weer die kick dat je het weer gedaan hebt en meestal die mooie medaille omgehangen krijgt. Mijn verzameling groeit al aardig. Er staan binnenkort weer wat wedstrijdjes op het programma. Rondje Nederland en mijn tweede halve marathon, deze keer in Enschede. Bij mijn 5km bij de Marikenloop wil ik weer een pr proberen te lopen. En de Veluwezoomtrail ga ik ook lopen; zwaar maar super mooi. O ja en niet te vergeten de Brooks 10km in Amsterdam wil ik ook niet missen. Hieraan doen ook veel mede-LOPERS aan mee.

Behalve van hardlopen houd ik van musicals, wandelen in onze achtertuin de Posbank met de hond, uitgaan, en vooral van veel lol maken.

Tot ziens bij een van de trainingen, wedstrijdjes of de andere activiteiten van de LOPER!

Heel veel loopgroetjes van Diana Lavèn