Maak kennis met Nicole Derksen

Nicole De LOPERNicole is 45 jaar oud, getrouwd met Hubert en heeft drie kinderen (21, 18 en 14). Ze is lerares aan een Duitse school in Isselburg, waar ze Engels, Duits en Nederlands geeft. Ze is in Emmerich (Duitsland) geboren en in Elten opgegroeid en daar woont ze nog steeds.

Hoe lang loop je al hard?
Toen ik een jaar of 12 was ontdekte ik mijn liefde voor atletiek. Toen ik 14 jaar was werd ik eindelijk lid van een vereniging. Mijn favoriete disciplines waren de sprints (100 m, 200 m) en nog leuker het verspringen. Ik was niet zo’n fan van de lange afstanden. Op een gegeven moment was het zelfs zo dat de trainer mij thuis op kwam halen als er een lange duurloop op het programma stond. In het begin van mijn studententijd hield ik het lopen voor gezien, maar het duurde niet lang en ik kwam via het sportcentrum van de Universiteit weer bij het lopen terecht. Toen begon ik de lange afstanden toch een beetje leuk te vinden. Vervolgens heb ik tien jaar niet meer gelopen, nog wel eens een poging gedaan met vriendinnen, maar dat hield ook geen stand.

Hoe ben je in aanraking gekomen met DE LOPER?
Op een gegeven moment las ik op inschrijven.nl iets over een clinic voor de Ooyse Landloop in Oud-Zevenaar. Dat leek me heel leuk om te doen want tijdens de wedstrijden van mijn zoon besefte ik dat ik het lopen toch miste. Lopen onder begeleiding in een groepsverband leek me ideaal, vooral omdat ik na een kruisbandruptuur bang was om weer alleen te gaan lopen. Voor mij kwam er nog een ander aspect bij: ik kon tevens mijn Nederlands weer oefenen.

2015-09-03 19.38.18Sinds wanneer ben je lid?
Dat was in 2008. De clinics werden geleid door Henk en Dick, maar “DE LOPER” was nog geen vereniging. Gelukkig sloot de volgende clinic erop aan en al snel bleek dat het mogelijk was om gewoon door te blijven lopen in groepsverband. Gelukkig werd De LOPER een vereniging en kwamen er meer trainingsmogelijkheden bij.

Hoe vaak in de week train je en op welke locatie?
In het begin trainde ik altijd op zaterdagochtend in Zevenaar. Elk jaar na de zomervakantie werd er een klimclinic op de locatie ’s Heerenberg aangeboden. En zo kwam het dat ik in de zomer meestal in Zevenaar trainde en in de herfst-/winterperiode op zaterdag naar ’s Heerenberg ging. Ook train ik weleens op de donderdagavond in ’s Heerenberg. Het leuke is dat het in principe niet uitmaakt waar je naartoe gaat. Waar je ook traint, je voelt je meteen thuis en welkom.

Hoe ervaar je de trainingen?
De trainingen verlopen altijd met eenzelfde schema en dat vind ik heel prettig. Na het inlopen volgt het opwarmen en meestal een uitgebreide loopscholing, dan de kern en na afloop een cooling-down. Ik weet dat er mensen zijn die niet zo van loopscholing houden, maar voor mij is dat nog steeds een van de leukste onderdelen. De kern heeft elke week een ander thema en andere opbouw. Ik kijk nooit op het schema dat we iedere maand krijgen. Dat is voor mij ook wel goed, want als ik van tevoren weet wat we gaan doen, zou mij dat ook wel eens tegen kunnen houden. Sommige trainingen blijven gewoon vermoeiend. De trainers zijn allemaal goed opgeleid, weten wat ze doen, zijn zelf gemotiveerd en weten de lopers te motiveren. Toch heeft elke trainer zijn eigen stijl en persoonlijkheid en dat zorgt ook voor afwisseling.

Wat vind je leuk van hardlopen in groepsverband?
De groepen zijn heel gezellig, er wordt altijd veel gelachen maar vooral ook goed getraind. Voor mij is het lopen in groepsverband het belangrijkste wat er is. In mijn eentje trainen doe ik vandaag de dag nauwelijks meer. Een heel belangrijk onderdeel van de trainingen is ook de koffie achteraf. Die zorgt nog eens extra voor het samenhorigheidsgevoel.

11312732_1400751210254972_2123270941735566159_oDoe je ook mee aan wedstrijden?
Ik loop nu geen supertijden, maar ik doe af en toe toch mee aan een wedstrijd want dan heb ik een doel en dat helpt om mijn motivatie een beetje op peil te houden. Een wedstrijd lopen vind ik altijd spannend en de sfeer bij sommige hardloopevenementen is gewoon geweldig en daar doe ik het ook voor. Leuk is het als wij met veel leden van De LOPER aan een wedstrijd meedoen, daardoor wordt de sfeer nog beter.

Heb je naast het hardlopen nog andere hobby’s?
In mijn vrije tijd speel ik toneel en ben ik graag creatief bezig.

Tot slot
Ik persoonlijk vind dat DE LOPER het beste is wat mij kon gebeuren, want ook al heb ik het druk of ben ik ziek geweest of geblesseerd, door DE LOPER heb ik de mogelijkheid om weer te beginnen. Er zijn altijd beginnersgroepen, die het makkelijker maken om weer terug te komen. Of je zoekt een trainingsgroep met wat minder snelle lopers. Tegelijkertijd is de groep ook de stok achter de deur, want je wilt natuurlijk ook mee kunnen lopen met je groep.
Ik blijf lopen!

Groetjes, Nicole