Theo
Theo is 65 jaar oud, getrouwd, heeft een zoon en woont in ’s Heerenberg. Sinds 2014 is hij aan het genieten van zijn pensioen.

Hoe lang loop je al hard?
Mijn hardloopcarrière gaat heel ver terug. Tussen mijn 35e en 50e levensjaar heb ik fanatiek hardgelopen. Na rugklachten op mijn 50e ben ik gestopt met lopen. In 2014 heb ik het weer opgepakt en sindsdien ben ik weer besmet met het hardloopvirus.

Hoe ben je in aanraking gekomen met DE LOPER?Theo
Via een redactioneel artikel in een krantje.
Sinds wanneer ben je lid?
Ik heb in 2014 Start to Run gedaan en ben daarna lid geworden.

Hoe vaak in de week train je en op welke locatie?
Ik train twee keer in de week in `s Heerenberg, daarnaast loopt ik zelf nog een keer.

Hoe ervaar je de trainingen?
Ik vind de traingen erg leuk, alleen de warming-up en cooling-down vind ik wat minder. Het liefst ga ik meteen lekker lopen. Ook de heuveltrainingen zijn bij mij niet favoriet.

Wat vind je leuk van hardlopen in groepsverband?
Het voordeel van het lopen in groepsverband is dat je vaker gaat en dat geeft voldoening.
Theo klein
Doe je ook mee aan wedstrijden?
Ik heb in een periode van vijftien jaar twee hele marathons en een stuk of dertig halve marthons op mijn naam staan. Vorig jaar hadden mijn schoondochter en mijn zoon bedacht om de 7,5 km te gaan lopen bij de Montferlandrun en ze hebben mij overgehaald om ook mee te doen. Uiteindelijk stond ik zonder hen aan de start, omdat zij beide geblesseerd waren. Mijn volgende doel is de halve marathon van Doetinchem op 25 oktober a.s., die wil ik (samen met Theo Peters, ook een LOPER-lid) gaan lopen. En daarna voorbereiden op de 15 km van de Montferlandrun, die heb ik nog niet eerder gelopen. Ik hoop dat ik blessurevrij blijf en dat het allemaal gaat lukken.

Welke wedstrijd is je het meeste bij gebleven?
De halve marathon van Montfoort. Ik heb deze heerlijk gelopen, zonder met mijn tijd bezig te zijn geweest. Ik liep hem in een tijd van 1.43 uur.

Heb je naast het hardlopen nog andere hobby’s?
Ik speel competitie tennis en rijd paard. Daarnaast ben ik, sinds ik met pensioen ben, lid van de kerkuilenwerkgroep Nederland en lid van de vogelwerkgroep IVN en ben met name actief met het beschermen van roofvogels.