rondje van langen thijmen kupersDe snelste Nederlander op de 800 meter op dit moment is Thijmen Kupers. De atleet van Groningen Atletiek prolongeerde zijn Nederlandse titel in een persoonlijk record van 1.45,25 en hij kwam daarmee 0,05 seconde tekort voor een ticket naar Rio. Maar hij is wel zaterdag 20 augustus in Elst voor de opening van het Rondje van Langen. We vroegen hem wat er zo leuk is aan de 800 meter. “In de 800 meter komt alles samen. Je moet de kracht en de snelheid van een sprinter hebben en het uithoudingsvermogen van een marathonloper. Na 600 meter op volle snelheid merk je dat 800 meter best ver is”.

Dus loop je regelmatig langere afstanden, probeer dan ook eens een snelle tijd neer te zetten op de 800 meter. Eén ronde over het nieuwe rondje van 800 meter in Park Lingezegen in Elst, dat is vernoemd naar een andere Nederlandse Kampioen, Ellen van Langen, die in 1992 de snelste Nederlandse ooit werd op deze afstand in een tijd van 1:55:54 en daarmee een Gouden Medaille won op de Olympische Spelen in Barcelona.

800 meter is een afstand die jong en oud kan lopen. Dus daag je kinderen uit om samen mee te doen, of ga een weddenschap aan met je vrienden of probeer gewoon de snelste 800 meter loper op deze ronde te worden.

rondje van langenINSCHRIJVEN
Inschrijven kan op www.inschrijven.nl tot en met zaterdagmiddag 20 augustus. De eerste start is om 16:00 uur.

PARK LINGEZEGEN
1e Weteringsewal, 6661 Elst